Mixer tanfolyam

Ára: 89.000 Ft

Országos mixer tanfolyam 85.000 Ft!

Jelentkezz mixer tanfolyamra, mert most INGYEN kapsz hozzá egy Haladó Mixer képzést is! Tanuld meg ezt az izgalmas és kreatív szakmát néhány hét alatt!

A legjobb választás, mert:

- nálunk 100 % gyakorlati oktatásban veszel részt
- nem kell sokat utaznod, hiszen tanfolyam és vizsga minden megyeszékhelyen elérhető
- alkalmazkodunk az időbeosztásodhoz, választható tanfolyam időpontjaink közül
- Külföldi és hajós munkalehetőségeket tudunk ajánlani minden végzett Hallgatónak
- a legjobb ár-érték arányú képzések, amit bizonyít az óraszám, az elkészített italok száma
- Ingyenes továbbképzéseken vehetsz részt

Legyél Te az idei nyár legjobban képzett bartendere!


Jelentkezz MOST!
 

A BESTBARISTA iskola célja hogy magas színvonalú oktatással versenyképes szakembereket képezzen.
Képzéseinket időszakosan indítjuk a munkaerő piaci igényekhez igazítva, ahova limitált létszámban lehet jelentkezni.

Sikeres vizsga esetén partnereink által ajánlott munkalehetőségek, Magyarországon vagy külföldi szállodákban illetve óceánjáró és folyami hajókon!
Munkalehetőséget csak a BESTBARISTA iskola végzett Hallgatóinak biztosítunk.

 

Ízelítő a mixer tanfolyam anyagából, amit megtanulsz nálunk:

Mindent az italfelszolgálásról!

A bártender nemcsak a pult mögött állja meg a helyét, hanem kiválóan ért az italok szervírozásához is!

Hölgyeknek előbb szolgálunk fel, mint az uraknak, az idősebbeknek hamarabb, mint a fiataloknak. Az ünnepelt az első, utána következnek az ünneplők. Az üzleti partnereket a házigazdánál előbb, a magasabb rangúakat az alacsonyabb rangúak előtt szolgáljuk ki. Érdemes megjegyeznünk, hogy az Egyesült Államokban, illetve óceánjáró hajókon a fentiektől annyi eltérés van, hogy a gyerek az első. A legfontosabb szabályok: ? Folyt. a mixer tanfolyamon :-)

Mindent a vendégekről!

Ahogy minden ember, úgy minden vendég is egyedi személyiség. A saját munkánk megkönnyítése és a jobb kiszolgálás érdekében azonban nem árt kategóriákba rendezni a szomjukat oltani kívánók bárpult előtt kígyózó tömegét. Például ha egy türelmetlenkedő, arrogáns illetővel van dolgunk, mérlegelni kell, hogy gyorsan egy bocsánatkérés kíséretében kiszolgáljuk, vagy pedig elmagyarázzuk neki, hogy miért nem helyénvaló, amit művel, azt kockáztatva, hogy az elkövetkezendő egy-másfél órára megkapjuk őt és „jótanácsait” egy bárszéken tálalva.
Nézzük kik ezek a vendégtípusok pontosan: ? Folyt. a mixer tanfolyamon :-)

Mindent az izgalmas bártörténelemről!

I.e. 3000—4000-ben Mezopotámiában (mai Iraq területe) találtak leleteket miszerint már fogyasztottak alkoholos italok, több mint valószínű erjesztett szeszesitalt. Az italok készítési folyamatáról nincs, pontos feljegyzés, ebből kifolyólag a végterméket nem ismerjük, viszont az tudjuk, hogy a mai Kaukázus területén fogyasztott nemzeti ital alapanyaga a kecsketej és az ebből készült erjesztett szeszes ital…
Hammurápi Babilóniai király volt az, aki a híres törvényoszlopára felíratta a sör készítésének folyamatát (miből lehet, hogyan és hogy mivel lehet ízesíteni) A helyiek mézzel és gyümölcs sűrítményekkel varázsoltak finomabbra az alkoholos ital...
Az ókori Kínában és Egyiptomban már találtak ívó helyekre utaló leleteket, de fej lett ívó kultúra csak az antik Görögöknél bukkan fel először i.e. 600.
A „taverna” terasz kifejezés az ókori Rómaiaknál lelhető fel először, ami a ma kor társadalmára is hatással van. Taverna kialakulása a városok közepén, tereken folyó és vagy tengerparton fedezhető fel. A kereskedelemi utak fejlődésével kialakultak az út menti szállások. A kereskedelem növekedésével a vendéglátás is egyenesen arányosan növekedett. Általánossá vált, hogy egy napi járóföldenként felállítottak egy csehót, ahol italt, étel és szállást biztosítottak a kereskedőknek (még nem nevezhető hotelnak, szállodának).
10.-11. századra a csekély számú lakosság jellemzi, melynek következménye, hogy egy italozót egy falu nem tudott fenntartani……
14. század Firenze – tudományos művészeti forradalom, mely a kortárs vendéglátókra nagy hatást gyakorol fellendítve ezzel a vendéglátó egységeket…..
16. században engedélyhez kötötték a kocsmák nyitását. Állandóvá váltak a díjbeszedések és az ellenőrzések. 1648 Amsterdam a város negyedét kocsmák és sörfőzdék töltötték ki…
17. -18. század a kocsmák száma megnőtt, de a minőség és az általános elfogadottság csak később a 19. században. Ekkora tehetjük a vendéglátó egységek típusainak kialakulását…

Ha tovább olvasnád ezeket a történeteket, találkozzunk az órákon! :-)

Mindent a koktélokról!

A cocktail angolul kakasfarkat jelent. Sok értelmet nem látni ebben a névben. Annyit lehet tudni, hogy Amerikából ered, és vannak népszerű legendák az eredetéről, de senki sem tudja pontosan, honnan jött a kifejezés. Íme pár lehetőség:

250-300 éve az amerikai katonák II. Axolotl, mexikói király udvarában kaptak egy helyi italkülönlegességet, aminek a nevét összekeverték a királylány nevével (Xoctl), aki az italt felszolgálta és így lett a kevert italok neve: koktél.

Egy másik népszerű mese szerint Amerikában a Bunch of Grape nevű ivó tulajdonosa - mellékesen nagy kakasviadal-rajongó - és résztvevő, elvesztette egyik díjnyertes harci kakasát, Jupitert. Egy nap azonban egy katona megjelent a bárban Jupiterrel, mire a fogadó tulajdonosa úgy megörült, hogy kevertetett kakasa megmentőjének és saját magának egy italt, amivel tósztot mondott a kakas farkára (cock-tail). Ugyanennek a történetnek egy változata szerint egyenesen harcoltak a katonák a kakasért, természetesen megszerezték, örültek, majd italt kevertek.

Nyilván kicsit sok kézen (illetve szájon) ment át az eredeti történet. Van olyan verzió is, hogy egy New York-i bárban, a Halls Corner Tavern-ben egy bizonyos kevert italt kakas farktollal díszítettek…

1920. január 16-án az Egyesült Államokban betiltják a szeszesital-fogyasztást. Ettől sosem látott magasságokba szökik az alkoholfogyasztás. Az alkoholtilalomból a bűnözők profitáltak a legtöbbet, egyrészt alkoholcsempészésből, másrészt illegális főzdék, lepárlók, vegyi üzemek működtetéséből. Az állam több milliárdnyi dollár adóbevételtől bukott el a törvény miatt… Folyt. az órán :-)

Érdekes lesz, izgalmas, és rengeteg koktélt fogsz elkészíteni! Gyere, tanulj a nálunk Te is!

A sikeres vizsgát követően Hallgatóink kétnyelvű nemzetközi tanúsítványt kapnak.

A képzés díja magában foglalja a felhasznált nyersanyagokat valamint a tankönyvet.
A képzés soran elkészített italokat Hallgatóink elfogyasztják.

A mixertanfolyam ára: 85.000.- Ft
A képzés óraszáma: 50 tanóra
A képzés ütemezése: 4x45 perc/alkalom (2 alkalom/hét)

Hajópincér hallgatók, illetve Barista, Latte Art, vagy Flair tanfolyamon résztvevők 10% kedvezményt kapnak a tanfolyam dijából!

A részletfizetésről érdeklődni lehet kollégáinknál.

Érdeklődni az info@bestbarista.hu email címen vagy a 30-479-0951 tel. számon lehet, vagy személyesen regionális irodáinkban.
 

Jelentkezz MOST!

Biztonsági kérdés: Mi a hét első napja?
A képzés időtartama: 2 hónap
Tanfolyam indul: 2021-08-15
Tanfolyam ára: 89.000 Ft
Részletfizetés: lehetséges
További információ: +36 30 708 2422