Barista tanfolyam

Egy professzionális tanfolyam a kávé szerelmeseinek!
Barista tanfolyam
Kávé rajongóknak, kezdő baristáknak, szakmabelieknek és igényes kávézó tulajdonosnak egyaránt!
Gyere és fedezd fel a kávéipar minden szépségét és újdonságát barista szemszögből, egy intenzív, 100 %-ban gyakorlati képzésen.
Szakértő barista mestereink segítségével, csúcsminőségű kávégépeken tanulhatod meg az alapvető barista készségeket, beleértve az eszközök és gépek helyes beállítását, és a tökéletes italok elkészítését.
A barista tanfolyam összesen 6 alkalom, 6 hét alatt elvégezhető. A tanfolyam végére, jól képzett baristaként képes leszel magabiztosan dolgozni egy valódi, forgalmas kávéházi környezetben is.

Barista tanfolyam

99.000 Ft

3 hét / hetente 2x3 óra
Jelentkezz most!

Miért érdemes barista tanfolyamra járni?

A barista tanfolyam olyan készségeket nyújt, amelyek szükségesek ahhoz, hogy magabiztosan dolgozhass egy minőségorientált kávés környezetben, vagy otthoni körülmények között is tökéletes kávé élményt tudj biztosítani magadnak és vendégeidnek. Természetesen a barista tanfolyamon való részvétel időt és pénzt is igényel. Tényleg megéri a barista tanfolyam?

A válasz igen. Minden szakmát meg kell tanulni, ez alól a barista szakma sem kivétel. Barista iskola választásnál azonban sokféle szempontot érdemes figyelembe venni. A barista tanfolyam általában egy rövid, néhány alkalmas tanfolyam, ezért nem találod meg az OKJ-s szakmák között. De ez nem is baj, hiszen a gyakorlás az első számú szempont.

Válassz olyan barista iskolát, ahol:
- minden órán gyakorlati oktatás zajlik
- tapasztalt barista oktatók tanítanak
- a kávégép, az őrlők és az összes szükséges eszköz megtalálható a helyszínen
- minden résztvevő elkészíti az összes kávéitalt, és korlátlan gyakorlási lehetőség van az órákon

Kinek jó a barista tanfolyam?

- Kávézótulajdonosoknak, akik szeretnék képezni a személyzetet, és akár magukat is
- Ismerkedsz a szakmával, barista szeretnél lenni
- Baristáknak, akik tovább szeretnék fejleszteni a készségeiket
- Kávérajongóknak, akik hobbiból, otthon is a tökéletes kávéélményt szeretnék

A barista tanfolyamon való részvétel segíthet gyorsan fejleszteni készségeidet, másrészt egy fantasztikus módja annak, hogy csatlakozz egy szűk, de élénk kávéközösséghez. Inspiráló lehet az is, hogy olyan emberekkel találkozol a barista tanfolyamon, akiknek ugyanaz az érdeklődési körük, ugyanúgy imádják a kávét, ahogy Te. Aki időt, energiát és pénzt fektet be egy professzionális barista tanfolyamba, az azt bizonyítja, hogy komolyan veszi a szakmáját.

Milyen legyen egy jó barista tanfolyam?

Megújuló tanterv:
Mennyire mélyreható a barista képzés? A program folyamatosan frissíti a tantervet? Minél részletesebb és konkrétabb, annál valószínűbb, hogy megéri. Ha csúcsminőségű barista tanfolyamot keresel, győződj meg arról, hogy az iskola rendelkezik szakmai háttérrel a kávé tudományában és üzletében, a globális különleges kávéiparban és a kávézó környezetének árnyalataiban.

Csoportméret:
A kis csoportos foglalkozások, vagy akár a magán barista tanfolyamok lehetővé teszik, a több gyakorlást, az odafigyelést, vagy hogy kérdéseket tegyél fel.

Az oktató:
Ki tanít a barista tanfolyamon? Tudja, hogyan kell tanítani, van benne gyakorlata? Mennyire ismeri a tananyagot? Különbség van egy értékesítő vagy barista között, aki meg tudja mutatni, hogyan kell használni egy berendezést, és egy tanár között, aki el is tudja magyarázni.

Vélemények:
Mit mondanak más hallgatók a barista tanfolyamról? Olvasd el a véleményeket és az ajánlásokat, regisztráció előtt nézd meg az iskola Google vagy Facebook oldalát, hogy megtudd, mit mondanak a volt diákok.

Mit tanulsz egy barista tanfolyamon?

A barista tanfolyamunkon ügyelünk arra, hogy mindig az aktuális trendeknek megfelelően fejlesszük a tananyagainkat, újítsuk a gép-és eszközparkunkat. Egy nagyszerű barista tanfolyam olyan feltételeket biztosít, amelyek a barista készségeit folyamatosan naprakészen tartják a kávé innovációival, trendjeivel és technológiájával.

1. 

A Barista tanfolyamon le kell fektetnünk a minőségi kávékészítés és az eszpresszó készségek alapjait. A tanfolyam első napján mélyen elmerülünk a gyakorlati eszpresszó készítésben, a különféle vizek és tejek megismerésében. Először megtanuljuk a kávétörténelmet és az elméletet, valamint a berendezések megfelelő működését, majd ezeket az ismereteket alkalmazzuk az eszpresszó készítésének gyakorlati folyamatában.

2. 

Ezt követően, a második alkalommal megtanuljuk a megfelelő tejgőzölési, textúrázási és öntési technikákat, valamint az összes klasszikus eszpresszó és tej alapú ital elkészítését, amelyeket ismernie kell egy baristának. Nem elég ha tudjuk, mi kell a jó espresso elkészítéséhez, meg kell tanulnunk tökéletesen bánni a különböző tejekkel, és a növényi alapú italokkal is. Más-más tulajdonságokat kell figyelemebe vennünk a tökéletesség érdekében. 

3. 

A harmadik alkalommal tanulunk a kávé szüreteléséről és a kávégazdálkodásról, valamint a kávé pörköléséről. Megismerkedünk a különféle ízekkel, ízhibákkal, és mélyen belevetjük magunkat a minőségi kávékészítés alapvető elemeibe. Irányított gyakorlati kísérleteken és kóstoló gyakorlatokon keresztül tanulóink megtanulják, hogyan kell azonosítani és elhárítani a különféle problémákat.

4. 

A negyedik alkalommal már szinte minden kávét megismerünk, tudjuk, hogyan kell megfelelő őrleményt létrehozni, ismerjük a lehetséges hibákat és tudjuk is korrigálni azokat. Megtanulunk csapatban együtt dolgozni, hiszen egy kávézóban az is nagyon fontos, a gördülékeny munkavégzéshez.

5. 

Az ötödik alkalommal már felveszünk egy rendelést, mintha már éles helyzetben lennénk. ☺ Úgy készítünk mindent, mint a profik. Már ismerjük az összes ital készítési menetét, hogy mi, mi után következik, egyszóval több kávéital elkészítése, már zökkenőmentesen fog menni.

6. 

A hatodik alkalommal gyakorlunk a vizsgára. Itt már nemcsak a kávékészítésre kell figyelned, hanem a gyorsaságra és a kommunikációra is. De természetesen tökéletesen fog menni minden! ☺ Készen állsz a vizsgára!

Már az első alkalommal elkezdjük a kávékészítést, és mind a 6 alkalom úgy telik el, hogy minél több kávét elkészítsen minden résztvevő. A cél, hogy óráról órára tökéletesíteni tudd újdonsült ismeretidet, gyakorold a különféle munkafolyamatokat, és az italok helyes elkészítési sorrendjét. És persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül a vendégek tökéletes kiszolgálásának ismeretét sem. 

A barista tanfolyam tematikája 3 tananyagrészből áll, amelyekből külön-külön írásbeli tesztet kell írnod, majd a gyakorlati vizsgán a megtanult italokat kell elkészítened.

Barista tanfolyam tematika

1. Barista ismeretek

Az első, ha elindulsz a barista úton, hogy megtanulj minden alap információt a kávéról. Hogyan termesztik, hogyan szüretelik, milyen feldolgozáson megy keresztül, és hogyan pörkölik. Ha ezeket tudod, akkor képes leszel felismerni, és meghatározni a kávé aromáját, ízvilágát, és az esetleges hibákat. Úgy is mondhatnánk, elindulsz azon az úton, hogy kifinomult ízléssel kóstold ezentúl a kávékat.

2. Eszközismeret

Természetesen a jó baristának szüksége van jó eszközökre, gépekre, amiket meg kell tanulni használni. Megismered a kávégép típusokat, az őrlő típusokat, és megannyi barista eszközt, amelyek a munkádat segítik. Megtanulod beállítani az őrlőt, és a kávégépet, ami a tökéletes kávé elkészítésének alapvető feltétele. Az alternatív kávékészítési eszközöket is megmutatjuk, hiszen a filterkávé ma már egy barista számára nem lehet ismeretlen fogalom.

3. Kávé és italismeret

Kávé, kávé, kávé… Bizony, mindenféle kávét elkészítünk, még azt is, amiről lehet hogy talán még nem is hallottál. ☺ Hiszen ezért vagy itt! A kávéismeret azt jelenti, hogy ismerned kell az összes, a piacon megtalálható kávéital receptúráját. Ez egyrészt fontos, mert bárhova mész dolgozni, mindenhol ezekből az alap receptekepből indulnak ki. Ám manapság nem ritka, sőt igen elterjedtek a kávélimonádék, kávékoktélok, és egyéb kávékülönlegességek. Bizonyos helyeknek éppen az a vonzereje, hogy a megszokott Cappuccino, vagy Latte helyett, más egyedi kávékülönlegességeket is kóstolhatsz. És ez a jövő. De ne aggódj, erre is felkészítünk, a kávé és italismeret lesz a kedvenc témád!
Az iskola által kiállított hivatalos felnőttképzési tanúsítványt magyar/angol nyelven fogod kézhez kapni, hogy külföldön se okozzon gondot az elhelyezkedés a barista végzettségeddel. 

Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2020/004199

Miért jó a szakképzett barista?

Bár igaz, hogy vannak ingyenes online oktatóanyagok a baristák számára, de fontos figyelembe venni az átfogó, személyre szabott, gyakorlati tapasztalatok értékét is. Lehet, hogy időt és pénzt kell befektetnie egy minőségi barista tanfolyamon való részvételre, de ha kávézót nyit vagy vezet valaki, akkor végül időt spórolhat (és pénzt kereshet), ha baristái minőségi képzésben részesültek. Milyen előnyei vannak?

Következetesség:
A következetesség viszi előre a kávézót. Aki minőségi, professzionális barista képzést biztosít a személyzetnek, azzal garantálja, hogy a barista mindig ugyanolyan tökéletes italokat készít, és nemcsak az italokban lesz meggyőző, hanem ezzel fokozhatja a vásárlói élményt és hűséges vendégkört teremthet. 

Hatékonyság:
A kávézó működtetése bonyolult, de a siker egy egyszerű igazságra vezethető vissza. Minél több italt szolgálsz fel, annál több pénzt keresel. 
Egy nagyszerű barista tanfolyam segít munkatársaidnak optimalizálni idejüket és erőforrásaikat. Ez pedig segít az egész vállalkozás hatékonyabb működésében.

A legnagyobb tehetségek vonzása (és megtartása): 
Ha a legjobb csapatot szeretnéd alkalmazni, a barista tanfolyam nagyszerű módja annak, hogy befektess munkatársaid szakmai fejlődésébe. 
Akár még egy versenyen, vagy rendezvényen is nagy kincs lesz az ilyen munkatárs tudása. 

Készen állsz, hogy Te is barista legyél? Jelentkezz most!

Gyakran Ismételt Kérdések

Melyik városokban találsz meg minket?

A BestBarista tanfolyamokat Budapesten és vidéken is megtalálod! Válaszd a hozzád legközelebb eső iskolánkat!

Nézd meg hol találhatod az irodáinkat!

Milyen időpontokban van az oktatás?

Nem határozzuk meg előre az időpontokat, hogy Te is tudj jelentkezni! Közösen
megbeszéljük, mi lenne a megfelelő számodra! Egy alkalom 4x45 perc, 9-20-ig választhatsz
délelőtti, délutáni, vagy esti időpontot!

A hét melyik napján van az oktatás?

Nem határozzuk meg előre a napokat, jelentkezz bátran, és mond meg, számodra mi lenne a
megfelelő! Hétköznapokat tekintve a hét bármely napján lehet az oktatás, amit a csoporttal
közösen beszéljük meg. Ha pl. a megbeszélt napok hétfő és szerda, akkor a képzés minden
héten ezeken a napokon lesz.

Vannak-e hétvégi képzések?

Amennyiben a csoport szeretné a hétvégi oktatási napot, abban az esetben szombati
napokon van rá lehetőség.

Hetente hány alkalommal van oktatás?

A képzés(ek) típusától függően hetente minimum 2 alkalommal van oktatás. Amennyiben
továbbképzésről, illetve ingyenes képzésről van szó, abban az esetben heti 1 alkalom.

Milyen hosszú egy képzés?

A legrövidebb képzésünk 3 hét, a leghosszabb maximum 12 hét!

Mit tartalmaz a tanfolyam díja?

A képzési díjak tartalmazzák a tankönyveket, a felhasznált alapanyagokat és eszközöket, és
néhány esetben ingyenes tréningeket, interjúra felkészítést.

Van-e lehetőség részletfizetésre?

A tanfolyam díjából 20.000 Ft-ot kell befizetni a beiratkozáskor, a fennmaradó összeget pedig
akár részletben is tudod rendezni a tanfolyam végéig.

Van-e lehetőség Magán tanulóként elvégezni a képzéseket?

Természetesen igen! Ha nem szeretsz csoportban tanulni, ha nem szeretsz alkalmazkodni
másokhoz, ha azt szeretnéd, hogy az oktató csak Veled foglalkozzon, akkor jelezd Nekünk, és
megtaláljuk a számodra legjobb megoldást!
Érdeklődni az info@bestbarista.hu email címen, illetve a +36 20 612 1000 telefonszámon lehet, vagy személyesen irodáinkban.

Jelentkezz most!


A Best-Mixer Iskolahálózat tagja

BestBarista 2021 - Minden jog fentartva
checkmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram