Barista tanfolyam

Ára: 69.000.-

Barista tanfolyam

Jelentkezz Baristának és alapozd meg a jövődet Magyarországon vagy Külföldön. Hazai valamint külföldi bárok és szállodaláncok felkérésére képzünk barista szakembereket.

Ezen a tanfolyamon mindent kipróbálhatsz: a valódi kávéházi italok készítésétől a kávéőrlésig, hagyományos és modern eszközökkel. Ismerd meg a világ híres kávéfajtáit, kávégépeit, darálóit, a barista szakma alapjait: a barista-filozófiát, munkáját, lehetőségeit a vendéglátásban itthon és külföldön.

A barista képzés nálunk 100 % gyakorlatból áll!

Ebben a csodálatos szakmában szeretnétek elhelyezkedni? A legjobb helyen vagy, ha barista tanfolyamot tervezel! A Bestmixer iskolában Magyarország egyik legmodernebb gépparkjával dolgozhatsz és tanulhatod meg oktatóinktól a kávékészítés mesterségét. Vajon hogyan készíthető olyan kávé, amelyért biztosan visszamennél? A barista tanfolyamon ezt fogod megtanulni, és hidd el, Hozzád is vissza fognak térni a vendégeid! :-)

Mit is tanítunk pontosan? Egy oktatási alkalom 3 órás, egy-egy alkalom pedig az alábbi tematika szerint zajlik:

Első alkalom:

Megismerkedsz a gépekkel, őrlőkkel, eszközökkel, tanulunk egy kis kávétörténelmet, illetve megvizsgáljuk a kávé hosszú útját a kávécserjétől a csészéi. Megbeszéljük mik az elvárások egy baristával szemben kávézón/pulton belül. Aztán egy kicsit közelebbről megismerkedünk a kávégéppel, őrlővel, gyakorlatban is kipróbáljuk, azt amiről eddig csak beszélgettünk! J Megtanuljuk a helyes tömörítést. Ajánlok pár kávézót, ahova érdemes ellátogatni egy kávé erejéig.

Második alkalom:

Átismételjük az elméleti részt, illetve megbeszéljük a felmerülő kérdéseket. Voltatok-e valahol kávézni, milyen élményekkel gazdagodtatok, mi az ami tetszett az adott helyen, mit csináltál volna másképp, ha a veled szemben álló barista helyében lettél volna. Ezen az órán kezd még izgalmasabb lenni a történet, teljesen belemerülünk a gyakorlatba, készítünk espresso-t, lungo-t, az americano-t, és a doppió-t, ezek kombinációi, prezentációval egybekötve.

Harmadik alkalom:

Vajon mi a különbség a tejhab és tejkrém között? Itt már ezt is megtudod. Megtanuljuk a teljes elkészítési folyamatot, majd végigvesszük az összes tej alapú kávéitalt, felöntési sorrendeket. Espresso macchiato, története, sztorija, cappuccino, amelyet hazánkban picit másképp készítenek már. Caffé latte, avagy tejes kávé és latte macchiato, a híres csíkozott kávé, majd ezeknek a különbsége.

Negyedik alkalom:

Most már csoportos feladatokat is fogtok csinálni, megnézzük, hogy tudtok együtt dolgozni, ehhez megfelelően fogjuk felépíteni együtt a következő óra anyagát. Egymást ellenőrzitek egy pontozólap alapján, meg kell találnotok, illetve kijavítanotok a hibákat, akárcsak egy versenyszituációban.

Ötödik alkalom:

Több kávéital elkészítése ekkorra már zökkenőmentesen fog menni, gyakorló vizsgatételekkel dolgozol, prezentációval egybekötve, időre kell elkészítened az adott feladatot, 2-4-6 kávét.

Hatodik alkalom:

Gyakorlás közben az elméleti tudásodat is kicsit boncolgatjuk, sok-sok kérdéssel, hogy a vizsga elméleti része ne legyen akadály. Kijavítjuk az apró felmerülő hibákat, gyakoroljuk a kávékészítés közbeni kommunikációt, és ezzel vége is, Te vagy a „Best”Barista! :-)

Készen állsz a vizsgára!

A sikeres vizsgát követően Hallgatóink kétnyelvű nemzetközi tanúsítványt kapnak.

A képzés díja magában foglalja a felhasznált nyersanyagokat, eszközöket
A képzés soran elkészített italokat Hallgatóink elfogyasztják.

A barista tanfolyam ára: 69.000 Ft
A képzés óraszáma: 24 tanóra 
A képzés ütemezése: 4x45 perc/alkalom (2 alkalom/hét)

Hajópincér hallgatók, illetve Mixer, Flair vagy Latte Art tanfolyamon résztvevők 10% kedvezményt kapnak a tanfolyam dijából!

A részletfizetésről érdeklődni lehet kollégáinknál.

Érdeklődni az info@bestbarista.hu email címen, illetve a 30-479-0951 tel. számon lehet, vagy személyesen regionális irodáinkban.
 

Jelentkezz MOST!

Biztonsági kérdés: Mi a hét első napja?
A képzés időtartama: 6 alkalom (3 hét)
Tanfolyam indul: 2021-08-15
Tanfolyam ára: 69.000.-
Részletfizetés: lehetséges
További információ: +36 30 708 2422