Kiss László

Kiss László vagyok, 1978. január 23- án születtem. Az általános iskolai tanulmányaim befejeztével a középiskolai tanulmányaimat a Pécsi Kereskedelmi és Vendéglátó ipari Szakközép és Szakmunkásképző iskolában kezdtem meg felszolgáló szakon. 1995- ben végeztem. Vendéglótói pályámat, az akkortájt nyíló pécsi Cellárium étteremben kezdtem el felszolgálóként.

1997-ben kezdtem el az angol nyelv tanulását magántanárnál abból a megfontolásból, hogy bővítsem az idegen nyelvtudásomat.

1998-ban, volt Celláriumos kollégáim bátorítására, jelentkeztem egy 5*-os luxushajós állásra, ahol az előfelvételin megfeleltem. Ettől kezdve az angol nyel tanulására még több időt fordítottam.

1999- szeptemberében léptem fel első hajóm fedélzetére, asszisztens pincérként. Akkor még csak úgy gondoltam, hogy egy szerződést csinálok végig és kész. Olyannyira megtetszett ez az „életforma”, hogy további 5 szerződést töltöttem le a Crown, Sea, Golden, Sapphire princess fedélzetén. Az első két szerződésemben asszisztens felszolgálóként dolgoztam, majd a harmadik szerződésemtől felszolgálóként. Így elmondhatom magamról, hogy a 6 szerződés alatt sikerült bejárni majdnem az egész világot. Sok érdekes dolgot láttam, sok érdekes emberrel találkozhattam.

Én csak ajánlani tudom mindenkinek, hisz a keménymunka mellett nem csak sok pénzt lehet keresni, hanem nemzetközi ételekkel, italokkal, borokkal lehet megismerkedni. Abban az estben, ha újra kezdhetném, az életemet nem változtatnák meg semmit sem.